Biała kiełbasa z cebulkami perłowymi i szpinakiem

Nasze inspiracje

  • Biała kiełbasa z cebulkami perłowymi i szpinakiem

Biała kiełbasa z cebulkami perłowymi i szpinakiem

Danie: 5 porcji

Składniki:

1 opakowanie Białej kiełbasy Naturrino

120 ml białego wina wytrawnego

100 g szpinaku baby 

100 g cebulek perłowych 

1 mała cukinia

20 g miodu 

50 g suszonych pomidorów

100 g masła

garść siana 

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Białe kiełbasy parzymy, zdejmujemy osłonki i kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Masło podgrzewamy z  z podpalonym sianem i zostawiamy na 20 minut. Cebulki odsączamy z zalewy i karmelizujemy z miodem. Dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię, suszone pomidory oraz kiełbasę.
Całość dusimy na dużym ogniu, stopniowo podlewając winem. Dodajemy szpinak (kilka liści odkładamy do dekoracji), sól, pieprz oraz masło. Zdejmujemy z ognia. Przed podaniem potrawę ozdabiamy liśćmi świeżego szpinaku.