Biała kiełbasa z aromatyczną cebulą

Nasze inspiracje

  • Biała kiełbasa z aromatyczną cebulą

Biała kiełbasa z aromatyczną cebulą

Danie: 4 porcje

Składniki:

1 opakowanie Białej Kiełbasy Naturrino

1 kg cebuli

1 łyżeczki ziaren kuminu

1/2 łyżeczki ziaren czarnej lub białej gorczycy

1 łyżeczka curry

sól

olej do smażenia

natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na dużą patelnię wlewamy olej. Dodajemy gorczycę i kumin, a następnie przez chwilę smażymy. Do składników dokładamy cebulę. Całość łączymy z curry i doprawiamy solą do smaku. Smażymy, aż cebula stanie się szklista, często mieszając.
Cebulę przesuwamy na brzeg patelni, a na środek wykładamy kiełbasę i smażymy na złoto. Od czasu do czasu kiełbasę przewracamy na drugą stronę. Przed podaniem potrawę dekorujemy posiekaną natką pietruszki.